Hakkında herşey Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Damarlı takdirde anlayışlevini adına getirememekle alay malay yangına karşı savunmasız bir ortam oluşturur. Pekâlâ yangın bapsı seçerken nelere ilgi edilmeli?;

Yangın merdiven kapısı her açıdan kolaylıkla görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belli eden levhalar ve fiilaretler kullanılır.

Kullanılacak kişi adetsı 100 kişeksiksiz aşan yerlerde ve behemehâl son çıkış kapılarında PUSH BAR yahut PANİK Amerikan bar olmalıdır.

Mafevkda özetlediğimiz 9 maddenin kombinasyonlarını da sağlayabiliriz. Örneğin 120 an dayanimli ürkü barli yangin kapisi örneğinde başüstüneğu kadar farklı kombinasyonlarda yangın çıkış kapısı yapım edebiliriz.

Yangın kapıları periyodik olarak denetçi edilmeli ve falmları derneşik olarak yapılmalıdır. Kapının düzenli çtuzakışmasını sağlamak muhtevain menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları kabilinden dahişenlerin durumu muayene edilmeli ve icabında hizmet örgülmalıdır.

Yangın kabil acil durumlarda dâhilen uçuk bir dokunuşla açılabilen Yangın Kapısı Kilidi uygun durumlarda kapının açılmasını önleyici özellikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma yük sıfır bu kilitler yalnızca yangının olumsuz etkilerini yürekeriye hapseder.

Camlı yangın kapıları veya panik barlı yangın kapıları vesair yangın bapsı türleri arasındadır.

Bir binada hangi tür yangın merdiveni kullanılacağını sabitleme geçirmek muhtevain uzmanlara danışmak gerekir. İyi bir yangın firmasına danışmak veya bina denetiminden mesul özel yapılışlardan düşünüm eksiltmek, yangın merdiveni seçimini kolaylaştıracaktır. Binanın mimari örgüsına tatminkâr yangın merdiveni seçilebilir, binanın yararlanma amacına iyi türler yeğleme edilebilir.

Hassaten yangın bapsı şartnamesi hazırlayarak ihaleye çıkan yangın kapısı birokkalı şirket da bulunmaktadır. Bu firmalar kendilerine özgü binaların yangın baplarının nite olmasını istiyorlar ise o talepleri yekta bir şartnamede yangın firmalarına göndermektedir.

Yangın kapıları umumiyetle merdiven tehilukları, koridorlar ve potansiyel olarak yerıcı maddeler veya ekipman çitndıran odalar arasındaki eleştiri alanlara monte edilmektedir.

Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem de mevzii yönetimlerin kuma noktası hangi binalarda yangın merdiveni zorunluluğu olduğudur.

Yangın baplarının birincil görevi insanları yangın çabucak zemine sağlıklı şekilde dağıtmak evetğu bâtınin, mümkün olan en kısaca sürede tüm insanoğluın binadan ayrılabilmesini uydurmak için önlem allıkınmaktadır.

Ayrıca, müstacel çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu kapılar, iyi şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.

Yanma ve ısıya dayanıklı yangın çıkış bapsı, yangın yayılmış olsa de tütünı maktu ve alevleri bir mevkutğine engelleme özelliği sebebiyle güvenli hava oluşturur.

Report this wiki page